Hej!

SÖÖÖT HUND!!!
God mat!
Roliga målaruppgifter!
Bra yoga!
Trevligt värdpar!!!
Skön säng!
Bra ramper!
Vacker utsikt!
Trevliga andra deltagare!
Bra väder!

LinneaYoga & Måla Maj 2019

För mig gav kursen i somras väldigt mycket. Den gav mig verkligen både energi, en fin gemenskap och mer tro på mig själv. Jag vill så gärna fortsätta på den väg vi var inne på.

— Sommarkurs ”Yoga & Måla”

Kvinna från GotlandBlidö 2006

Gunnel, du har bara varit min lärare i ett läsår men tack vare dig har jag lärt mig otroligt mycket. Inte bara i spanska och svenska. Jag har lärt mig mycket om livet, och om mig själv. Du har fått mig att tro på mig själv mer och det vet jag att jag absolut kommer ha användning för i framtiden. Man skulle kunna säga att du har varit min ”Pierre” (från ”Ondskan” av Jan Guillou) Förklarat när jag inte förstått och fått mig att tänka själv. Jag är grymt tacksam för att du hjälpt mig så mycket.

Elev i Åk 9Citat ur ”En Lärares dagbok”

Tack för en underbar kväll! Du, Lars-Åke är verkligen en lysande pedagog! Bra upplagt och en jättefin stämning.

— Workshop på Folkkulturcentrum

G.R.Stockholm

När ni vaknar upp imorgon, ska ni tänka på det här. Ni ska vakna upp och verkligen känna kärleken. Världen behöver det. Du behöver det. Vi behöver det. Bygg en ny värld med kärlek som den främsta byggstenen!

Elev i årskurs 9Citat från uppsats

”Jag har börjat skriva en bok”, sa han.

”Super”, tänkte jag och undrade om jag fick läsa.

”När den blir klar”, sa han, ”men vet du, jag kan ju tacka dig för att jag blev så bra i svenska! Å min lärare på gymnasiet. Jag gick ju ut både 9:an och gymnasiet med VG i svenska!”

”Ja, men du hade ju aldrig något problem med svenskan, du hade lätt för att uttrycka dig — och dyslexi har du ju inte. En del med ADHD har ju dyslexi också.”

”Nej”, svarade han, ”ingen dyslexi.” Vi blev bägge tysta.

Tidigare elevCitat ur ”En Lärares dagbok”

Jag kände mig euforisk, men sa ändå: ”För lite mer än två år sedan tyckte du inte alls så. Du sa att man måste kunna slåss, eller hämta sin kusin för att inge respekt.” Han såg på mig som om jag vore helt dum och log sedan lite, så att en av hans smilgropar skymtade till. Det glittrade till i hans kastanjebruna ögon.

”Da!! Jag gick i sjuan, Gunnel. Du borde väl förstå att jag vet bättre nu! Jag har lärt mig, vet du!”

”Så nu tycker du att det är bättre att prata än att använda knytnävarna?”

”Absolut!” svarade han tvärsäkert.

”Det tycker jag med!” fyllde Otto i.

 

Elever i Åk 9 Citat ur ”En Lärares dagbok”

Jag vill visa er några mönster som jag målat under höst och vinter. Visa er vad det var ni satte igång hos mig. Det var som att bre ut armarna, öppna bröstkorgen och lyfta in solen! Jag kände mig fri och glad! Det går faktiskt inte en dag utan att jag tänker på allt detta!

— Sommarkurs i ”Yoga & Måla”

MargaretaBlidö 2005

Men trots att inte rättvisan segrade lade sig oron bland ungdomarna. Månaderna som återstod av terminen blev förhållandevis lugna. Killgänget hittade inte på så mycket mer. Deras makt hade brutits, men helt enkelt hade det inte varit och det kunde ha slutat riktigt illa. Och samma frågor som tidigare förföljer mig än idag: Varför får inte lärare en grundläggande utbildning i självkännedom, psykologi och konflikthantering? Hur kan man fortsätta att inbilla sig att förhållandena i samhället är desamma som för 30-40 år sedan?

AnonymCitat ur ”En Lärares dagbok”

Grattis till enhetlig kurs! 1000 tack från oss alla! Vi komma från Öst och Väst, vi komma från Syd och Nord. Att sitta till bords hos Lindstedts en gång och höra på Gunnels välkomstsång.. Vi skulle på målarkurs gå, men istället får vi stå på tå. Flaxa med armar och ben och huvudet tömma på allt, som där fanns för att komma i trans.

— Kurs i ”Yoga & Måla”

J.A.Blidö 2005